En el reportaje se incluyen declaraciones del director general de ECOBAM, Xavier Martínez

El pasado 20 de febrero, dentro del Telenotícies Vespre de TV3, se emitió un reportaje sobre las bandas reductoras de velocidad, conocidas también como ‘resaltes‘ o ‘lomos de asno‘.

El reportaje destacó dos cuestiones suficientemente importantes. Primero, la existencia de una legislación que regula estos elementos, ya sean en vías de titularidad estatal o de la Generalidad. En las vías urbanas la competencia es de cada ayuntamiento, lo que hace que no haya una homologación única, como tampoco que no haya un criterio unificado a la hora de pintarlos y señalizarlos, llegando al extremo de cometer una grave infracción cuando se remarcan con color rojo.

El otro aspecto que destacó el reportaje de TV3 es el escaso mantenimiento que se dedica a estas bandas reductoras, sobre todo las fabricadas a base de caucho, que pueden a dejar a la vista los tornillos y otros elementos de fijación. El interés de las administraciones locales hacia estos elementos pacificadores del tráfico, ha permitido que se desarrolle una industria aún en crecimiento. En este sentido, destaca el reportaje, es la incorporación de leds para hacerlos más visibles, especialmente de noche, dado que una de las quejas más frecuentes es que se ven poco. Xavier Martínez, director general de ECOBAM, interviene en el reportaje en relación a los leds y afirma que «el led lo que hace es visualizar que hay un obstáculo en la vía y que se debe prestar atención».

Se puede ver la noticia completa, tal como salió en el TN Vespre del sábado 20 de febrero de 2016, en el siguiente enlace:

Link al reportaje de TV3

 

________________________________________________________________________

Les bandes reductores de velocitat   al Telenotícies de TV3

En el reportatge s’inclouen declaracions del  director general d’ECOBAM, Xavier Martínez

El passat 20 de febrer, dins del Telenotícies Vespre de TV3, es va emetre un reportatge sobre les bandes reductores de velocitat, conegudes també com a ‘ressalts‘ o ‘esquenes d’ase‘.

El reportatge va destacar dues qüestions suficientment importants. Primer, l’existència d’una legislació que regula aquests elements, ja siguin en vies de titularitat estatal o de la Generalitat. A les vies urbanes la competència és de cada ajuntament, la qual cosa fa que no hi hagi una homologació única, com tampoc que no hi hagi un criteri unificat a l’hora de pintar-los i senyalitzar-los, arribant a l’extrem de cometre una greu infracció quan es remarquen amb color vermell.

L’altre aspecte que va destacar el reportatge de TV3 és el poc manteniment que es dedica a aquestes bandes reductores, sobretot les fabricades a base de cautxú, la qual cosa pot arribar a deixar a la vista els cargols i altres elements de fixació. L’interès de les administracions locals envers aquests elements pacificadors del trànsit, ha permès que es desenvolupi una indústria encara en creixement. En aquest sentit, destaca el reportatge, és la incorporació de leds per fer-los més visibles, especialment de nit, atès que una de les queixes més freqüents és que es veuen poc. Xavier Martínez, director general d’ECOBAM, intervé en el reportatge en relació als leds i afirma que “el led el que fa es visualitzar que hi ha un obstacle a la via i que s’ha de parar atenció”.

Podeu veure la notícia complerta, tal com va sortir al TN Vespre del dissabte 20 de febrer del 2016 anant a l’enllaç següent:

Link al reportatge de TV3